2013. július 19., péntek

Falunap fellépői - ARANYDARU DALKÖR

2013 Pünkösdi Dalostalálkozó

Az Aranydaru Nyugdíjas Klubon belül, annak tagjaiból, 1994-ben alakult a dalkör, 8 fővel. Alakulásának oka az volt, hogy a nyugdíjasklub részt tudjon venni a székesfehérvári nyugdíjas Ki mit tud? vetélkedőn, képviselje községünk nyugdíjasait, színesítse községünk kulturális életét. A kezdeti nehézségek után, két évvel később, már a Ki mit tud? kategória díját nyerték el, melyet azóta is évenként megvédenek, elnyernek.
A dalkör létszáma 20 főre gyarapodott. Részt vesznek országos minősítéseken, rendszeres szereplői a KI mit tud? vetélkedőnek, énekelnek községi rendezvényeken, valamint a kistérség községeinek rendezvényein. De meghívást kapnak a Duna túlsó oldaláról, Dunavecséről, Kunszentmiklósról, Kunpeszérről, Szabadszállásról, Soltról, sőt Budapesten is szerepeltek már a Láng Művelődési Ház színpadán is. Minden falunapon bemutatkozunk. A tatabányai kertvárosi Bányász Művelődési Központ népzenei vetélkedőjén 2001-ben ezüst minősítést szereztünk. Rendszeresen szerepelünk a kistérség baráti nyugdíjas klubjainál, melyekkel szoros barátság alakult ki.
A Vass Lajos népzenei versenyen 2002-ben bronz minősítést kaptak, 2004-ben a KÓTA országos népzenei minősítőn dicséretes minősítést, az országos minősítőn kiváló (bronz) minősítést szereztek.
Dalkör vezetője Fási Éva. Szeptembertől művészeti vezetője is van, Németh Irma zenepedagógus. A tagok felett is eljár az idő. Mindig szaporodunk egy-egy új taggal, de sajnos a létszám mégis csökken, időskori nyavalyáink okán. Ezért felvételt hirdetünk énekelni szerető nők és főként férfiak részére, hogy Nagyvenyim is büszkélkedhessen nagy létszámú, hagyományokat ápoló népdalkörrel.

2013 - I. Kisapostagi Dalostalálkozó, és a megérdemelt I. helyezés



Baráti kör - szoros kötelék, jóban-rosszban
Teljes DVD letölthető INNEN


2013-ban, idén 33 éves a Nagyvenyimi Aranydaru
Nyugdíjasklub - képek





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése