2013. július 26., péntek

Falunap fellépői - Baracs Néptáncegyüttes


venyimi és baracsi néptáncosok a tavalyi falunapon

Baracsi néptáncosokat nagyon nem kell bemutatni a nagyvenyimi közönségnek, rendszeres fellépők településünkön.

1997-ben a Baracsi Nagycsaládosok Egyesületének kezdeményezésére, az egyesület akkori vezetője, Bebesi Ferencné hívta össze a falu fiataljait, hogy Suplicz Mihály vezetésével felelevenítsük a szüreti felvonulás és bál régóta szunnyadó hagyományait.  Az újonnan alakult csoportunk olyan sikert aratott a bemutatón, hogy nem volt kétség a folytatás felöl. A Francia Baráti Társaság jóvoltából már a második évben kijutottunk Franciaországba, a testvértelepülésünkre. Előadásaink száma egyre nőtt az évek során, amit egy újabb külföldi út koronázott meg.  Előadásaink helyszínei, a teljesség igénye nélkül: Solt, Cece, Kulcs, Szank, Nagykarácsony, Perkáta, Dunapataj, Kisapostag, Dunavecse, Mezőfalva, Nagyvenyim, Dunaföldvár, Beloiannisz, Rácalmás, Pusztaszabolcs, Dunaújváros...

Repertoárunkon a jelenlegi Magyarország táncain kívül az erdélyi táncokkal is foglalkozunk. Kísérleti jelleggel tematikus, vagy ha úgy tetszik, táncszínházi darabokat is készítettünk, melyek alapja a néptánc, mint formanyelv.

A Baracs Néptáncegyüttes tavaly rendhagyó, több napon át tartó ünnepi műsorsorozattal ünnepelte fennállásának 15. évfordulóját.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése