2013. július 30., kedd

Falunap fellépői - Sramlikings


Sramlikings weboldala: http://sramlikings.hu/

Nagyvenyim közönsége már találkozhatott velük, 2012 decemberében már jártak nálunk a jódli hazai nagykövetei, most a Falunapon, szélesebb közönségnek fognak bemutatkozni.

Edó és Peti 1981-ben születtek Tatabányán, de már a kezdetek óta Tarjánban (Komárom-Esztergom Megye) élnek. Gyermekkoruk óta együtt nevelkedtek és zenéltek, ezért is emberileg és szakmailag is kiválóan megértik egymást. Edó klarinéton és gitáron játszik, Peti dobol és bariton kürtön virtuózkodik. Mindketten a szenvedélyjátékosok: Edó pasziánszozik Peti sörözik, ahogyan azt az életvitele megkívánja.

A Sramlikings dalai a már jól ismert osztrák és német népzene alapjait hordozzák, s emellett mondanivalójában és megszólalásában is ragaszkodik az eredeti motívumokhoz. A dalok kiválasztásánál elsődleges szempont a dallamosság és zenei érthetőség, és gyakran foglalnak magukba eredeti hangszereléseket is, mint pl. gitár, bariton, trombita, harmonika, ám a stílust behatározva inkább pop és dance zenéről van szó, mintsem stílusos svábzenéről. 
A kor követelményeinek megfelelően kellemes lüktetést biztosító zene néhol teljesen elrugaszkodik sváb stílusától és mai, dallamos verse-k és refrén-ek szólalnak meg, amely az eredeti kompozícióban nem szerepelnek, vagy nem a jelenlegi formájukban.

A történetek egyszerűek, vidámak, erotikusak. A férfi és a nő kapcsolatáról, a sörről, a szexről és sok egyéb történetről szó, természetesen humoros és néhol pikáns szövegezéssel, nem elrejtve a német és osztrák mentalitást és életvitelt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése