2013. július 22., hétfő

Falunap fellépői - Digitál


Falunap, utcabál hangulatfelelősei. DIGITÁL.

A DIGITAL együttes azon kevés zenekarok közé tartozik, akik már 1985. szeptemberétől, azaz a megalakulásuk óta rendületlenül működnek. A zenekar vezetője egyben alapító tagja – Horváth János szólógitáros, énekes – már 1982. óta koncertezett rock zenészként az országban. 1985-ben bekövetkezett műfajváltás hozta létre a Digital együttest, amelynek akkori tagjai: Horváth József (Charle) dobos – Varga Ferenc ütős – Oltyán Attila basszusgitár – Vajk László billentyűs, kísérő gitáros, énekes, aki sokéves vendéglátós múltjával napjainkban is a Digital meghatározó egyénisége. Pataki Zoltán dobos már 13 éves kora óta dobolt zenekarokban. Jelenleg a Digital együttest erősíti, rendkívül rutinos zenész, vokalista. Az együttes főként a latin és a rock and roll, de minden egyéb műfajban is jeleskedik. Európa számos országában koncertezett, a legbüszkébbek az olaszországi Bibiónéban tartott koncertre, mert ott még magyar zenekar – a legjobb tudomás szerint – eddig nem játszott. A koncert szó a legjobb megfogalmazás a Digital bulikra, mert aki ismeri a zenekart, az tudja, hogy tényleg igazi koncert hangulat van itt-ott, egy-egy virtuóz gitárszóló, billentyű-szóló, illetve dobszólóval kiegészítve teszi rendkívül színvonalassá a műsort.
Az együttes jelenlegi koncertjeit már Jankó és a Digital néven tartja – ami 2 kivételes tehetségű embert jelent: Ifj. Horváth János – Jankó és Horváth Tamás: gitáros, basszus gitáros, kongás, énekes, táncos. Ők ketten id. Horváth János fiai, s teljesen új színt hoztak a Digital életébe, mivel állandó szereplői az ATV Zeneexpressz, a BP TV műsorának illetve más televízió adókon is szerepelnek – Digitállal együtt – így az egész országban ismertté, közkedveltté váltak.
Állandó vendégművészek: Mukli István – szaxofon, fuvola, hegedű és sok más hangszer mestere. Subecz Tamás ének, ütős hangszerek. Az Ő egyéniségük által, a Digitállal közösen, egy különleges hangszeres produkcióval motiválják a koncerteken a közönséget. Létezik egy különálló műsorpaletta, az ún. Gipsy swing műfaj elemeiből építkezik, amelyben Horváth János szólógitár, Vajk László ritmusgitár, Mukli István hegedűn jeleskedik. Két éve - számos nagysikerű koncertet tudhatnak maguk mögött, de ezek közül is kiemelkedő a Paksi Blues Fesztiválon való szereplés – ami számos világsztár között is osztatlan sikert aratott. A Jankó és a Digital számos nagykoncerten vett részt, többek között több – országosan ismert sztárok, sztárzenekarok között, mint pld. Demjén Rózsi, Horváth Charlie, Zanzibár, Dolly Roll, Gáspár Laci, Tóth Vera, Caramel, Rácz Kati, Komár László és sok más előadó.

DIGITÁL - Valahol egy lány

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése